Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Λαϊκή Συνέλευση Δευτέρα 24-10, στις 7.00μμ


Η επόμενη γενική συνέλευση συμφωνήθηκε για τη Δευτέρα 24-10, στις 7.00μμ. Λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών και μέχρι να εξασφαλιστεί κλειστός χώρος για τις συνελεύσεις η συνάντηση αυτή τη φορά θα γίνει στο cafe Papa-George στην πλατεία Καλογήρων, στο βάθος του μαγαζιού (αίθριο).

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση από την 1η λαϊκή συνέλευση κατοίκων Δάφνης – Υμηττού


    Την Παρασκευή, στις 7/10, στις 7:30 μμ στην πλατεία Καλογήρων πραγματοποιήθηκε η πρώτη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Δάφνης-Υμηττού, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν από την επιθετική πολιτική  κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
    Ο κόσμος που αρχικά συγκεντρώθηκε αυξανόταν προοδευτικά και τελικά συμμετείχε μεγάλος αριθμός συμπολιτών.
     Η συζήτηση ήταν ζωντανή και οι τοποθετήσεις αφορούσαν είτε σε θέματα γενικής αντίληψης της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής κατάστασης είτε συγκεκριμένα θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας. Έγινε επίσης μεγάλος αριθμός προτάσεων.
Συνοψίζοντας τα παραπάνω αναφέρουμε:

 Α) Γενική θέση όλων των συμμετεχόντων αποτελεί η ανάγκη να δοθεί με όλους τους τρόπους το μήνυμα όχι μόνο της αντίστασης αλλά και της ανατροπής της παρούσας κυβερνητικής πολιτικής. Γι’ αυτό και θεωρείται απαραίτητη η δυναμική συμμετοχή όλων των πολιτών στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων, που πραγματοποιούνται στο χώρο της εργασίας ή της γειτονιάς.     


Β) Χρέος όλων μας αποτελεί η έμπρακτη υποστήριξη των αδύναμων κι ευάλωτων πληθυσμών, βασισμένη στην αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό προτάθηκε:

·            η δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης κι επικοινωνίας, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση από όλες τις γειτονιές της περιοχής
·           η δημιουργία ομάδων αντιμετώπισης των συνεργείων που θα προσπαθήσουν να κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια αυτών που δεν πλήρωσαν το χαράτσι
·            η ανταλλαγή ή η προσφορά υπηρεσιών, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός (δωρεάν μαθήματα, επισκευές, κλπ)
·            η οργάνωση δράσεων προσφοράς προϊόντων (ρούχα, βιβλία, συσκευές, κλπ)
·            η επικοινωνία και συνεργασία με κατοίκους άλλων περιοχών που κάνουν ανάλογες κινήσεις, επαφή με σωματεία και ομάδες εργαζομένων
·            επαφή και προστασία των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων από ποινικές διώξεις
·            η εξεύρεση χώρου κατάλληλου για τις συνελεύσεις υπό άσχημες καιρικές συνθήκες

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τη
Δευτέρα 17/10 στις 7.00 μμ στην πλατεία Καλογήρων.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Λίγα λόγια για αρχή...

Χτίσιμο σπιτιού στην περιοχή της Δάφνης, στο βάθος ο λόφος του Αϊ Γιώργη


Αγαπητοί φίλοι και γείτονες από τη Δάφνη και τον Υμηττό,


την Παρασκευή στις 7 Οκτωβρίου 2011 στις 7.30 το απόγευμα συναντηθήκαμε στην πλατεία Καλογήρων θέλοντας να κουβεντιάσουμε όσα μας ανησυχούν, μετά την επιβολή των στυγερών οικονομικών και κοινωνικών μέτρων, όπως αυτά επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα. Η συζήτηση αφορούσε σε πολλά ζητήματα και πυροδότησε όπως ήταν φυσικό ακόμη περισσότερους προβληματισμούς από αυτούς με τους οποίους ξεκινήσαμε.

   Μαγικές λύσεις στα προβλήματα δε βρέθηκαν.

Μια μόνο θέση ήταν σαφής, ξεκάθαρη και δεσπόζουσα. Η προσωπική ζωή, η οικογένεια, η εργασία, η κοινωνική, οικονομική, πολιτική καθημερινότητα δεν πρόκειται να είναι πλέον βιώσιμη με τους όρους που έως τώρα τουλαχιστον γνωρίζαμε. Η μεταξύ μας στήριξη είναι ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθουμε στην επίθεση που δεχτήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Εκτός βέβαια αν κάποιος έχει πολλά χρήματα ή εξουσία.

Στην Δάφνη, στον Υμηττό, στο Μπραχάμι, στο Νέο Κόσμο δε μένουν όμως ούτε οι πλούσιοι ούτε οι ισχυροί αυτής της χώρας. Αντιθέτως, μένουν άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά για να αποκτήσουν ή να νοικιάσουν το σπίτι που μένουν. Τα παιδιά τους πάνε στο σχολείο της γειτονιάς, παίζουν στην πλατεία κι επισκέπτονται το γιατρό στο ΙΚΑ όταν αρρωστήσουν. Και οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους έχτισαν με τα δικά τους χέρια τα πρώτα σπίτια, γλέντησαν στις γειτονιές και απάντησαν με τα όπλα στα μπλόκα των Ναζί και στα θωρακισμένα των Άγγλων που ανέβαιναν από τον Πειραιά.

Εβδομήντα χρόνια δεν είναι πολλά. Είναι πάλι η ώρα να αυτοοργανωθούμε, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε σε κινήσεις που δε θα αφήσουν κανένα συμπολίτη να πεινάσει, να κρυώνει ή να μην έχει ρεύμα στο σπίτι του.

 Για να το πετύχουμε αυτό κρίναμε ότι αποτελεί πρώτιστη ανάγκη να οργανώσουμε ένα δίκτυο επικοινωνίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών. Το συγκεκριμένο site αποτελεί το διαδικτυακό μέρος της επικοινωνίας μας. Είναι ο χώρος που θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε επαφή και εκτός γενικής συνέλευσης κατοίκων καθώς και να ερχόμαστε εύκολα σε επαφή με ανθρώπους, φορείς, ανάλογες κινήσεις άλλων περιοχών. Καλούμαστε όλοι να επισκεπτόμαστε το χώρο αυτό συχνά για άμεση ενημέρωση αλλά και να συνεισφέρουμε με πληροφορίες, απόψεις, ιδέες.

Βεβαίως όλα αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε από κοντά. Ενημερωθείτε λοιπόν για την επόμενη συνέλευση των κατοίκων Δάφνης-Υμηττού και καλή αντάμωση.

                          Λαϊκή συνέλευση κατοίκων Δάφνης-Υμηττού

Κάλεσμα σε λαϊκή συνέλευση γειτονιάς


Έναρξη λειτουργίας blog

Δάφνη - πλατεία Καλογήρων

 Ένα blog για τις γειτονιές της Δάφνης, του Υμηττού, του Αγ. Δημητρίου, του  Νέου Κόσμου … και της γύρω περιοχής.
Η ιστοσελίδα σκοπεύει να φιλοξενεί ειδήσεις και συζητήσεις που αφορούν τις γειτονιές μας και όχι μόνο.